کشورهای دیگری مثل فیلیپین مقدار کمی از گونه ای سوم یعنی لیبریکا را برای مصرف داخلی پرورش می دهند. هفتاد درصد قهوه تولیدی تجاری جهان از گونۀ عربیکاست که حدود هفت میلیون تن از قهوه رست شده هر سال را شامل می شود. بقیه تولید قهوه از گونۀ ربوستا می باشد که اغلب از هندوستان، جزایر اندونزی مثل جاوا، سوماترا و ویتنام می آید.
ویتنام نزدیک به نصف قهوه ربوستا در کل جهان را تأمین می کند و بعد از برزیل بزرگترین پرورش دهنده قهوه محسوب می شود. زیر گونه های عربیکا بسیار گسترده اند.
بیشتر آن ها از جهش یا پیوند دو پدر خوانده قهوه عربیکا یعنی تیپیکا و بوربن می باشند. تیپیکا اولین بار در سال ۱۷۱۸ از اتیوپی به یمن و سپس به هندوستان منتقل شد. پس از آن نمونه هایی از تیپیکا از جاوا به جزیره فرانسوی بوربن برده شدند و زیر گونه جدید بوربن به وجود آمد.
برخی از زیرگونه ها از جهش های طبیعی و بقیه محصول پیوند عمدی یا انتخاب طبیعی در طول چند نسل است. عربیکا گونه ای است که گرده افشانی خود به خودی دارد در نتیجه نژادش باید اصیل باقی می مانده است اما از آن جایی که تیپیکا و بوربن به کشورهای جدید و آب و هوای بیگانه انتقال پیدا کردند جهش های طبیعی اتفاق افتاد و بسیاری زیرگونه جدید با توجه به ویژگی های مطلوب هر مکان پرورش یافتند