
چای کرک: یک تجربه بی نظیر از طعم و عطر
آیا تا به حال به دنبال نوشیدنی بوده ایید که نتنها طعمی بی نظیر داشته باشد، بلکه با خواص فوق العاده اش می تواند به بهبود سلامت شما نیز کمک کن؟
چای کرک، برگرفته از قلب جنوب آسیا یک انتخاب جذاب و مناسب برای دوستداران چای است.
اگر می خواهید با دنیای شگفت انگیز چای کرک و خواص بینظیر آن بیشتر آشنا شوید در ادامه با هُل کافی همراه باشید.
چای کرک چیست ؟
چای کرک، همانند چای ماسالا یکی از محبوب ترین نوشیدنی ها در جنوب آسیا به ویژه در هند و پاکستان است. چای کرک یک نوع چای شیرین ادویه دار است که منشا آن کشور هند است.
چای کرک از ترکیب چای سیاه، شیر و ادویه هایی مانند زنجبیل، هل و دارچین تهیه می شود که خواص و مزایای بسیار زیادی برای سلامتی دارد. به همین دلیل نیز بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
از مهمترین خواص این چای میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کاهش التهاب
- آرامش اعصاب و روان
- بهبود سیستم قلبی و عروقی
- تقویت سیتم ایمنی
- بهبود افسوردگی و اضطراب
- چربی سوزی و کاهش وزن
مضرات چای کرک
چای کرک علیرقم خواص مفید و محبوبیت بالای خود می توان در صورت مصرف بیش از حد، برخی مضرات و عوارض جانبی را نیز به همراه داشته باشد.
این عوارض عمدتا ناشی از ترکیبات موجود در چای کرک و تاثیرات آن ها در بدن هستند، در ادامه به برخی از مهمترین مضرات چای کرک اشاره می شود.
عوارض کافئین
سوالی که ذهن بعضی از افراد را درگیر خود می کند این است که آیا چای کرک کافئین دارد؟
در جواب این سوال باید گفته شود که چای کرک به دلیل داشتن پایه چای سیاه حاوی کافئین است که مصرف بیش از حد کافئین می تواند مونجرب به بیقراری، بی خوابی، افزایش ضربان قلب و اضطراب می شود.
افزایش قند خون
چای کرک به دلیل داشتن شکر زیاد، ممکن است باعث افزایش سطح قند خون شود این مسئله به ویژه برای کسانی که مبتلا به دیابت یا مشکلات به مربوط به قند خون هستند، نگران کننده هست و باید در مصرف آن احتیاط کنند.
حساسیت پوستی
زنجبیل و دارچین موجود در چای کرک می توانند باعث حساسیت پوستی شوند. مصرف بیش از حد چای کرک می تواند این علائم را تشدید کند و علاوه بر این چای کرک حاوی شیر است که می تواند برای افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز مضر باشد.
طرز تهیه چای کرک
در یک قوری یا قابلمه کوچک، آب جوش را بریزید.
چای کیسه ایی یا ورقه ایی را اضافه کنید و بگذارید به مدت 5 دقیقه دم بکشد.
زنجبیل، هل و دارچین را به چای اضافه کنید و بگذارید به مدت یک دقیقه دیگر دم بکشد.
شیر را به چای اضافه کنید و بگذارید به جوش آید.
چای را صاف کنید و در فنجان ها بریزید.
در صورت تمایل، شکر را به چای اضافه کنید و میل کنید.
تفاوت چای کرک و ماسالا چیست ؟
پیداکردن تفاوتهای چای کرک و ماسالا کار دشواری است زیرا این دو چای دارای اشتراکات زیادی با یکدیگر هستند. از نقاط مشترک چای کرک و ماسالا در این است که منشأ هر دو جنوب آسیاست. دارای طبع گرمی هستند و مناسب فصلهای پاییز و زمستان میباشند.
ماسالا به چای ادویهها معروف است. در هندوستان شهرت و محبوبیت زیادی دارد و قدمت چای ماسالا به پنج هزار سال میرسد و افسانه و داستانهای زیادی در رابطه با این چای وجود دارد. زنجبیل، هل، میخک، دارچین و دانههای فلفل از ادویهها رایج در چای ماسالا میباشد. مقدار هر یک از این ادویهها به مزاج و سلیقه شما بستگی دارد.
این چای به دلیل وجود زنجبیل در ترکیبات آن که دارای خاصیت آنتیاکسیدانی است، برای سیستم ایمنی بدن سودمند است. چای ماسالا در فصلهای سرد از ابتلا به آنفولانزا و سرماخوردگی پیشگیری میکند. نوشیدن یک فنجان از این چای به شخصی که دچار سرماخوردگی و بیماری است بسیار تسکیندهنده است. این چای برای وعدههای افطار و سحر نیز مناسب است. البته مصرف آن در زمان قبل از خواب توصیه نمیشود.
چای ماسالا در مناطق جنوبی کشور ما طرفداران زیادی دارد. در تهیه این چای ادویهها را پودر کرده و با هم مخلوط میکنیم و مقداری آب به آن اضافه کرده و سپس چای را به آن میافزاییم و اجازه میدهیم که چای دم بکشد.
پس از آن شیر را به آن اضافه میکنیم و مجدد روی حرارت میگذاریم. پس از آن چای ما آماده است و برای شیرین کردن آن میتوانیم از انواع نبات و قند و یا عسل استفاده کنیم و این به ذائقه شما بستگی دارد. به همین راحتی چای ماسالا آماده است. این چای در شکلها و بستهبندیهای آماده نیز در بازار موجود است. چای ماسالا به دلیل زنجبیل بهکاررفته در آن دارای طعمی نسبتاً تندتر است. اما چای کرک کاراملی کمی قوی تر و غلیظتر و البته لطیفتر از چای ماسالا است و تهیه آن به مهارت بیشتری نیاز دارد.
یکی از نقاط مشترک این دوچای این است که در ترکیبات هر دو زنجبیل بهکاررفته است که دارای خاصیت ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی است و در فصلهای پاییز و زمستان برای سیستم ایمنی بدنی بسیار مفید است و در اشخاصی که دچار سرماخوردگی هستند، به رفع التهاب گلو و بینی کمک میکند و روند بهبودی را سرعت میبخشد. چای کرک یک نوشیدنی گیاهی بهحساب میآید که در ترکیبات اصلی آن شیر استفاده میشود. میخک، زنجبیل و بادیان ستارهای طعم خوشمزهای به این چای میدهند. تشخیص اینکه این دو چای چه تفاوتی باهم دارند کاری سخت و تقریباً غیرممکن است، زیرا هر دو دارای ترکیبات تقریباً مشترکی با هم هستند.
چای ماسالا کالری بسیار بالاتری دارد و چای کرک کافئین بیشتری دارد چون در آن از قهوه فوری استفاده میشود. شکری که در چای ماسالا استفاده میشود، شکر معمولی است و شیرینی بیشتری دارد و برای همین میگوییم که کالری بیشتری دارد. اما در چای کرک از شکر قهوهای آن هم به مقدار بسیار کم استفاده میشود.
به همین علت این چای کاملاً رژیمی و برای استفاده روزانه بسیار مفید بوده و حتی قبل از ورزش هم میتوان از آن استفاده کرد و بسیار انرژیبخش است. طعم غالب در چای ماسالا زنجبیل و دارچین است و در چای کرک هل و زنجبیل. از دیگر تفاوتهای این دوچای در طرز تهیه آنها است. چای کرک نسبت به چای ماسالا طعم لطیفتری دارد و برای کسانی که چای ماسالا برای آنها تند و تیز است، انتخاب مناسبت تری هست.